Educator™


Segédeszköz intim gyógytornához


A medencealapi izmok gyengesége esetén az urológusok és a gyógytornászok medencealapi tornát, vagyis a Kegel-gyakorlatok elvégzését javasolják. A torna elvégzésekor a leggyakoribb probléma az, hogy nem mindig egyértelmű a páciens számára, mely izmokat kell megfeszítenie.

Az Educator™ segítségével könnyen meghatározható, hogy helyesen végzi-e az intim gyógytornát!


Az Educator™ egy hüvelybe helyezhető tamponszerű eszköz, mely egy indikátorpálcával van ellátva. A pálca bólogató mozgásával pontosan jelzi, hogy a helyes izmok működnek-e a gyakorlat során.

Ha helyesen végzi a gyakorlatot, a pálca lefelé billen.

Az intim gyógytorna eredménytelen, ha helytelenül végzik!


A gyógytornászok tapasztalatai szerint nagyon nehéz megtanítani a helyes medencealapi izom összehúzását a pácienseknek. A helytelenül végzett medencealapi torna pedig akár káros is lehet a medencealapi izmokra!

Az Educatorral™ gyorsan és magabiztosan állíthatja helyre a medencealapi izmait!


A medencefenék izmainak regenerálódása helyesen elvégzett gátizomtornával átlagosan 3-4 hétig tart. A sorozatosan rosszul végzett intim gyógytorna a rehabilitáció időtartamát jelentősen meghosszabbíthatja.


A készülék ára: 11 900 Ft

Garancia

Az Educator készülékre egy év garanciát adunk.
Educator használata inimtorna közben

Ne habozzon, rendelje meg most!

25.000 Ft. feletti megrendelés esetén ingyenes kiszállítással.

Megrendelem!

Termékeink orvostechnikai eszközök, melyek elszámolhatók magán egészségpénztárak felé.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért fontos kiegészítenem az intim gyógytornát az Educatorral?
Mert vizsgálatok bizonyítják, hogy még az elsőosztályú egyéni terápiák esetében is a páciensek fele nem tudja helyesen elvégezni a gyakorlatokat. A gyógytornászok tapasztalatai szerint nagyon nehéz megtanítani a helyes medencealapi izomösszehúzást a pácienseknek.
Használhatom az Educatort terhesség alatt is, a terhesség után inkontinencia megelőzése céljából?
Nem, az Educator használata terhesség alatt tilos.
Milyen gyorsan számíthatok javulásra?
Ne várjon azonnali eredményt! Az izmok erősítése időbe telik. A medencefenéki izmok rehabilitációja tipikusan 3-4 hétig tart. Ha 12 hét gyakorlás után sem érez fejlődést, kérje szakképzett gyógytornász tanácsát!
Hogyan kell a készüléket tisztán tartani?
Minden használat előtt és után mossa meg, tisztítsa meg és szárítsa meg az Educatort. Ne hagyja nedvesen!
Hogyan mutatja meg az Educator, hogy hogyan kell jól végeznem a gyakorlatokat?
Ha helyesen szorítja össze a medencefenéki izmokat, készülék pálcája lefelé billen. A helytelen izomösszehúzódást a pálca felfelé mozgása jelzi.
Mit tegyek, ha a készülék egyáltalán nem mozog?
Lehetséges, hogy nem a megfelelő izmokat próbálja összeszorítani. A medencefenék izmainak legegyszerűbb beazonosítási módja az, ha úgy csinál, mintha vizeletet próbálna visszatartani. Az is jó módszer, ha a gyakorlat végzésekor megpróbálja kitapintani a gátat (a végbélnyílás és a hüvelybemenet közti részt), és úgy próbál meg feszíteni. Ha helyes izmot feszít, a gát elemelkedik az ujjától. Ha ennek ellenére sem tudja elvégezni a gyakorlatot, forduljon gyógytornász szakemberhez.
Mekkora az Educator mérete?
A készülék hüvelybe helyezendő részének hossza 60 mm, szélessége pedig legszélesebb pontján 25 mm.
Húgyhólyagsérvem van. Alkalmazható az Educator készülék a kezelésre?
A készülék a Kegel gyakorlatok helyes elvégzésében nyújt segítséget, így ha gyógytornásza vagy orvosa húgyhólyagsérve kiegészítő terápiájaként Kegel gyakorlatok elvégzését javasolta, az Educator eszközzel a gyógytornája hatékonyságát növelheti és ellenőrizheti.
Ha a húgyhólyagsérv olyan mértékű, hogy műtéti beavatkozás szükséges a kezeléséhez, legfeljebb kiegészítő terápia kapcsán tudja a készüléket használni.

Használati utasítás