SensaTONE - nőknek


A SensaTONE™ elektromos izomstimulátor készülék nőknek


A SensaTONE™ segítségével az inkontinenciával küzdő betegek maguk irányíthatják a gyógyulásukat.

A női változat elektródája a hüvelybe helyezve gyenge elektromos impulzusokat ad le, melyek az izmokat összehúzódásra késztetik. Ez semmilyen kellemetlen érzéssel nem jár. A készülék először bemelegíti az izmokat, majd erősíti, és végül az utolsó fázisban egy gyengébb stimulációval levezeti a gyakorlatot.

A készülék használatával nincs szükség intimgyógytorna-edzések látogatására.

A SensaTone™ készülék népszerű az olyan páciensek körében, akiknek valami okból nehézséget okoz részt venni a gyógytornán. Így az idős, vagy egészségi állapotuknál fogva mozgásukban korlátozott pácienseknek lehetőségük nyílik nyugodt, otthoni körülmények között segíteni magukon. Legidősebb páciensünk 91 éves volt, és tökéletesen tünetmentessé vált az inkontinenciája.

A SensaTone™ megoldást kínál a stressz-, a késztetéses és a kevert inkontinenciára is.

A SensaTone™ készülék nemcsak a leggyakrabban jelentkező stresszinkontinencia kezelésére alkalmas, de speciális programjai eredményesek a késztetéses és kevert inkontinencia típusok esetén is. Ezeknél az inkontinencia típusoknál a kezelés feladata a hólyagtól az agyba induló hibás idegi jelzés korrigálása.

Késztetéses inkontinencia: hirtelen jelentkező sürgető vizelési inger, melyet a páciens nem tud kontrollálni, ezért a mellékhelyiséget gyakran nem tudja időben elérni.

Stresszinkontinencia: Fizikai aktivitásra, a hasizom terhelésére (köhögés, nevetés, futás) jelentkező akaratlan vizeletvesztés.

A késztetéses inkontinencia kezelése már gyakran 2 hét után is eredményes.

A stresszinkontinencia kezelése során általában 2 hónap szükséges az izmok jelentős megerősödéséhez.

A SensaTONE izomstimulátor készülék ára: 35900 Ft.

A készülékkel a páciens nemcsak fáradtságot és kellemetlenségeket, de pénzt is megtakarít magának. Az inkontinencia betétek ára ugyanis évente összesen hetvenezer forint körül mozog betegenként. A nem kezelt inkontinencia később a bőrt és a húgyutakat érintő szövődményekkel járhat! Minél tovább késlekedik a probléma megoldásával, annál súlyosabbá válhat, és annál több minőségi időt veszíthet az életéből. Ne várjon tovább!

Garancia

A SensaTone elektromos izomstimulátor készülékre egy év garanciát adunk.

Figyelmeztetés!

A készüléket nem ajánljuk, ha a kismedence anatómiailag deformálódott, erőteljesen süllyedt, előreesett a méh, vagy húgyhólyagsérv áll fenn.
Inkontinencia kezelés SensaTONE-nal
Inkontinencia kezelés SensaTONE-nal
Inkontinencia kezelés SensaTONE-nal

Háromféle elektródával használható

Periform plus

Periform plus

Az átlagosnál szélesebb hüvelyi elektróda tágabb hüvelyhez, indikátor pálcával kombinálva. Kegel gyakorlatok ellenőrzésére is használható.
Hossz: 78 mm, átmérő: 34 mm.

Ára: 15 890 Ft.

Elite probe

Elite probe

Alap hüvelyi elektróda a SensaTONE készülékhez.
Hossz: 67 mm, átmérő: 25 mm.

A készülék alap tartozéka!

Anuform

Anuform

Műtét által lerövídített hüvely vagy idős korban összeszűkült hüvely esetén javasoljuk használatát, illetve széklet inkontinencia esetén anális elektródaként használható.
Hossz: 42 mm, átmérő: 32 mm.

Ára: 17 890 Ft.

Ne habozzon, rendelje meg most!

25.000 Ft. feletti megrendelés esetén ingyenes kiszállítással.

Megrendelem!

Termékeink orvostechnikai eszközök, melyek elszámolhatók magán egészségpénztárak felé.

Gyakran Ismételt kérdések

Mennyi idő után tapasztalhatok javulást?
Az eredmény eléréséhez szükséges idő nem egységes, a páciens állapotától és az inkontinencia típusától függ.

Stresszinkontinencia estén a kezeléshez hosszabb idő szükséges, mert az izomtömeg növeléséhez időre van szükség. Az eredmény általában 2 hónap kezelési időn belül jelentkezik.

Késztetéses inkontinencia esetén a húgyhólyagtól az agyba irányuló hibás idegi jelzés korrigálása a feladat. A kezelés az esetek többségében 14 nap után már javulást eredményez.

A kevert inkontinencia kezelési ideje kissé hosszabb, de általánosságban elmondható, hogy a páciens 21 nap után már érzékeli a változást.
Mit érzek kezelés közben?
A különböző programok más-más érzést keltenek. Általánosságban elmondható, hogy egy bizsergető, nyomó érzést kelt, miközben összehúzza és elengedi a medencealapi izmokat.
Minden nő használhatja a készüléket?
Minden nő használhatja a készüléket, feltéve, hogy nem áll fenn egyetlen ellenjavallat sem.
Van-e a készülék használatának mellékhatása?
A készülék gyógyszermentes kezelést biztosít. Használatának ismert mellékhatása nincs.
Hogyan kell karbantartani az elektródát?
Az elektródát minden használat után gondosan el kell mosogatni és fertőtleníteni (pl. fertőtlenítőfolyadékkal). Az elektródát rendszeres használat esetén célszerű félévente cserélni.
A készülék bekapcsoláskor nem működik, mit tehetek?
A készülék csak nedves közegben működik. Sok vásárló próbaképpen bekapcsolja a készüléket, mielőtt az elektródát a felhelyezné, azonban száraz kézben tartva az elektróda nem tud elektromos impulzosukat leadni. Az elektróda vízbázísú síkosító segítségével tudja vezetni az impulzusokat a medencealapi izom felé. Ha mindenképp ki szeretné próbálni a készüléket, mielőtt az elektródát felhelyezné, próbálkozzon benedvesített ujjakkal megfogni az elektródát. A SensaTONE készülékhez vagy a vezetékéhez azonban ne érjen hozzá vizes kézzel!
Hogyan rendelhetek a készülékemhez további elektródát, egyéb kiegészítőt?
A SensaTONe készülékhez kapható valamennyi elektróda és a hozzajuk tartozó kábel elérhető webshopunkban a mikrolab.hu oldalon. Azonban ha jelen termékoldalon a megrendelés gombra kattint, megrendelő űrlapon keresztül rendelheti meg a készüléket, melyen egyszerűen kiválaszthatja az ön számára szükséges tartozékokat is. Így mindent egy rendeléssel, egy csomagban kaphat meg.
Méh prolapszus (méh előreesés, megereszkedés) esetén alkalmazható-e a készülék?
Nem. A méh előreesése a meglazult medencealapi izomzat szövődménye. A készülék csak a medencealapi izomzat megerősítésére szolgál, a méh helyzetét nem tudja helyreállítani. Ha Önnek prolapszusa van, annak kezeléséről konzultáljon nőgyógyásszal vagy urológussal. A SensaTONE készüléket a prolapszus szempontjából inkább megelőzésre javasoljuk.
Használhatom-e a SensaTONEt, ha méhen belüli fogamzásgátló eszközt (spirált) használok?

A SensaTONE készülék hüvelyben használandó, ezért a méhbe felhelyezett fogamzásgátló eszköz nem befolyásolja a működését.

Használhatom-e az eszközt előzetes vizsgálatok nélkül is? Milyen esetekben szükséges előbb konzultálnom orvossal?
Természetesen igen, mivel az eszköz használatának nincsenek ismert mellékhatásai. Azonban, ha az inkontinencia okozta egyéb szövődményektől szenved (pl. méh előreesés vagy húgyhólyagsérv), vagy nem ismeri az inkontinenciája típusát ( a készülék a késztetéses és a stresszinkontinencia kezelésben nyújt segítséget), mindenképpen konzultáljon orvosával a készülék vásárlása előtt.
Milyen mértékű hüvelytágulathoz ajánlott a Periform Plus?
A hüvelytágulat egyénenként változó mértékű lehet. A legtöbb esetben, ha hüvelytágulat áll fenn, a Periform elektróda ideális választás, azonban ha lehetősége van konzultálni nőgyógyásszal, az elektródák méretének ismeretében érdemes tanácsot kérni az elektróda megválasztását illetően.

Használati utasítás